Elementor Pro installeren met WordPress | 2024 handleiding

Elementor Pro installeren met WordPress | 2024 handleiding

Inhoud van deze blog:

Introductie

Elementor Pro installeren met WordPress | 2024 handleiding.

Het creëren van een aantrekkelijke en functionele website is een cruciale stap voor elke ondernemer of hobbyist die zichzelf online wil presenteren. Met de opkomst van WordPress als een toonaangevend contentmanagementsysteem, is de behoefte aan eenvoudige, krachtige tools voor website-ontwerp groter dan ooit. Hier komt Elementor Pro, een vooraanstaande WordPress page builder, in beeld. Het biedt ongekende ontwerpvrijheid, waardoor zelfs beginners professioneel ogende websites kunnen bouwen.

In deze handleiding nemen we je stap voor stap mee door het proces van het installeren van Elementor Pro in je WordPress-site. Of je nu vragen hebt na het lezen van deze gids of op zoek bent naar meer gedetailleerde instructies, overweeg de officiële Elementor handleiding te raadplegen, die een stapsgewijze begeleiding biedt voor het creëren van je eigen WordPress-website met Elementor Pro.

Beginnen met de gratis versie van Elementor

Als je eerst wil testen of Elementor iets voor je is kun je starten met de gratis versie van Elementor, volg deze eenvoudige stappen om aan de slag te gaan:

1. Gratis versie van Elementor downloaden

Ga naar elementor.com om de gratis versie te downloaden. Op de website van Elementor vind je een duidelijke knop voor het downloaden van de gratis versie.

Het is belangrijk om alleen van elementor.com te downloaden.

Gratis versie elementor installeren

2. Kies voor de gratis versie

Op de website van Elementor vind je een duidelijke knop voor het downloaden van de gratis versie.

3. Elementor installeren op je WordPress-site

Na dat je het bestand hebt gedownload ga je naar je WordPress-dashboard, klik je op ‘Plugins > Nieuwe toevoegen’ en upload je het gedownloade Elementor-bestand. Activeer de plugin, en je bent klaar om je website te bouwen met Elementor.

Elementor installeren op je WordPress site

Upgraden naar Elementor Pro

Voor diegenen die meer functionaliteiten op hun website willen hebben, biedt Elementor Pro uitgebreide functies en widgets. Volg deze stappen om Elementor Pro te installeren:

1. Elementor Pro downloaden

Bezoek de Elementor-website en kies het pakket dat het beste bij je past. De verschillen tussen de pakketten liggen voornamelijk in het aantal licenties en natuurlijk de prijs.

Elementor Pro downloaden

2. Een account aanmaken en betalen

Je wordt begeleidt door de stappen voor het aanmaken van een account en het voltooien van de betaling.

3. Download Elementor Pro vanuit je account

Nadat je hebt betaald kun je het Elementor Pro zip-bestand downloaden vanuit het gedeelte ‘subscriptions’ in je account.

Download Elementor Pro vanuit je account

4. Elementor Pro installeren met WordPress

Na de installatie van Elementor Pro word je direct in WordPress uitgenodigd om je account te bevestigen. Door op de verificatieknop te klikken, kun je inloggen op je Elementor-account en je Elementor Pro-licentie koppelen aan je nieuwe site.

Het is mogelijk om je Elementor Pro-licentiesleutel van de ene naar de andere website te verplaatsen. Om dit te doen, deactiveer je eenvoudigweg de plugin op de oude site en activeer je hem op de nieuwe. Dit proces beheer je eenvoudig via je Elementor-account onder ‘Websites bekijken’ > ‘Licentie beheren’.

Mocht je besluiten je licentie niet te verlengen na een jaar, dan blijft je project zoals het is behouden. Het verschil is echter dat je geen toegang meer hebt tot support, updates, en de premium templates die een verlenging vereisen. Daarnaast zijn de Elementor Pro-widgets in versie 2.9 en later niet te verslepen als de licentie niet actief is.

Elementor Pro installeren met WordPress

Tot slot…

Het is belangrijk te benadrukken dat Elementor Pro dient als een uitbreiding op de gratis versie van Elementor. Als je al pagina’s hebt gebouwd met de gratis versie, kun je deze zonder problemen blijven gebruiken en verbeteren met de uitgebreide functies van Elementor Pro.

Elementor biedt zelfs een 30-dagen geld-terug-garantie, waardoor je Elementor Pro zonder risico kunt proberen. Je kunt het gewoon gebruiken en binnen een maand beslissen of het voldoet aan je behoeften.

Als je besluit je Elementor Pro-licentie niet te vernieuwen, dan blijven je websites bereikbaar, maar verlies je wel toegang tot premium ondersteuning, updates, en sjablonen. Het is belangrijk om te weten dat Elementor Pro-widgets niet meer versleepbaar zijn in versies 2.9 en hoger als er geen licentie actief is.

Door Elementor Pro te installeren in je WordPress-site, opent er een wereld van nieuwe ontwerpmogelijkheden. Het maakt niet uit of je een ervaren webdesigner bent of net begint; Elementor Pro biedt alles wat je nodig hebt.

Vraag ons om hulp

Kom je er zelf niet helemaal uit?

Ook interessant voor jou

De 9 handigste WordPress-plugins in 2024
Elementor Pro installeren met WordPress | 2024 handleiding
De relatie tussen huisstijl en webdesign: merkherkenning, merkvertrouwen, online reputatie
× Stuur ons een appje!